Nieuwsbrief  29 november 2020

- Op 25 oktober 2020 overleed in het AZ Sint-Blasius te Dendermonde Antoine Christiaens na een strijd van twee jaren tegen glyoblastomen (hersentumoren). Hij werd geboren te Zele op 16 augustus 1946. Hij behaalde het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1965. Hij was oud-onderwijzer van de basisschool Kouter-basis te Zele.

Aangezien naaste familieleden besmet geraakten in het ziekenhuis met het coronavirus heeft de uitvaartplechtigheid later plaats gehad zodat uiteindelijk het hele gezin kon afscheid nemen in de Kouterkerk te Zele.

Online condoleren kan via: www.begrafenissen-vancleemput.be

Lees de rouwbrief en het gedachtenisprentje op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Nieuws’ https:www.andreasboel.be/normal

-0-

Correctie in de Norma-nieuwsbrief van 27-11.2020

Oud-leraar Freddy Cloet, lid van Rotary Club Sint-Gillis–Stekene Camasiacum, nodigt uit voor de Rotaryquiz ‘Quiz@Home’, een organisatie voor een goed doel. Dit keer voor de OKAN-klassen, onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers. Het is een quiz die je thuis kan spelen tussen 12 december 2020 en 15 januari 2021. Men heeft 150 gevarieerde en leuke vragen voor ‘jong en oud’ bedacht. Info en inschrijven kan je via www.rccamasiacum.be (i.p.v. www.rccamasianum.be)

-0-

- Oud-leraar E.H. Antoine Rubbens bezorgde ons het boekje ‘Wilfried of Het Beleefde Kind’, uitgegeven in 1903, geschreven door broeder Hildebrand-Maria, lid van de Vergadering der Broeders van O.L.V. van Lourdes en oud-leerling (onderwijzer) der Normaalschool van Sint-Niklaas. Onder deze broedernaam is deze onderwijzer niet bekend in de diplomalijsten van de Bisschoppelijke Normaalschool. Wie kent de naam die achter deze broedernaam schuil gaat of kan een tip geven om deze naam te achterhalen?

Het boekje werd gedrukt te Oostakker in de drukkerij der Beroepsschool ‘Glorieux’.

Het gebruik van dit werk werd nogmaals aanbevolen in de Bondsvergadering der Katholieke Onderwijzers, gehouden in de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas den 13 april 1903. (Verslag der Vergadering: Zie Katholiek Onderwijs, n° 7, mei 1903, blz. 322).

- Vandaag begint de advent. De H. Damiaanparochie in Erpe-Mere van pastoor Patrick Bourgoignie* voorziet digitale gebedsmomenten elke zondagmorgen van 9.30 uur tot 10 uur via Zoom. Voor wie wil aansluiten, hierbij de link:

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/96666806477?pwd=R0FROG1YY3FjUkQ5U0NNS0N1TzNFUT09
Passcode: 1k9ZSg

*Patrick Bourgoignie was kok van de Bisschoppelijke Normaalschool van november 1976 tot juli 1981.Hij werd priester gewijd te Gent op 06.07.1985.

Lees meer over Patrick Bourgoignie op de website https://www.andreasboel.be/normal bij het menu-item ‘Normaalschool’--> ‘Personeel’ --> ‘Dienstpersoneel’.