Nieuwsbrief  8 november 2020

- Op 3 november 2020 overleed te Sint-Niklaas oud-inspecteur André Van Landeghem. Hij werd geboren te Sint-Niklaas op 6 juli 1927. Hij behaalde het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1946. Hij werd onmiddellijk onderwijzer aan het Sint-Jozefinstituut in de Ankerstraat te Sint-Niklaas. Bij de fusie in 1950 verhuisde hij naar het College te Sint-Niklaas. Hij behaalde het diploma van licentiaat pedagogische wetenschappen. In 1959 werd hij kantonnaal inspecteur tot aan zijn pensionering in 1987. Hij werd toen gevraagd om diocesaan inspecteur te worden, wat hij aanvaardde en bleef tot in 1997.

Hij is stichtend voorzitter van de Wase Zwemkring.

De uitvaartplechtigheid heeft plaatsgevonden in intieme kring.

Lees de rouwbrief op de website ‘Norma-Klasgenoten’: https://www.andreasboel.be/normal

-0-

- Vanaf 2007 publiceert E.H. Antoine Rubbens* preken (homilies) op de site ‘preken.be’, het archief van de katholieke homilie, nadat hij eerder al meewerkte aan ‘Homilitische Suggesties’. Op 27 oktober 2020 verscheen zijn 771e tekst. Voor dit alles heeft hij toch wel een aantal uren voor het pc-scherm gezeten. De moeite waard om eens na te lezen.

*E.H. Antoine Rubbens was leraar opvoedkunde aan de Bisschoppelijke Normaalschool van 01.11.1962 tot 31.08.1964, in vervanging van E.H. Roger Beirnaert. E.H. Rubbens is nu 87 jaar.

-0-

- Van jeugdschrijver Wally De Docker* verschenen al meerdere vertalingen van zijn boeken in het Chinees. Zijn jeugdboek ‘Nian’ dat in 2019 al op de lijst stond van de 100 beste Chinese kinderboeken, werd nu bekroond met de ‘Outstanding Award’. Deze maand zal het boek heel wat aandacht krijgen tijdens de internationale conferentie ‘Shanghai Book Fair’.

*Wally De Doncker werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1979.

-0-

- Het Huis van de Sint in Sint-Niklaas bezoeken zit er dit jaar niet in door de corona. Maar het Sint-Nikolaasgenootschap, onder het voorzitterschap van Geert Vandenhende*, plaatst, in vervanging, van 12 november tot en met 6 december elke dag een filmpje online op de website van het Huis van de Sint. De kinderen kunnen ook een virtueel bezoek brengen aan de kamers in het huis en op woensdagen en zondagen kunnen ze meezingen met het Pieten-kinderkoor Mozaïek onder leiding van Bernard Foubert*. ‘Sint in de piste’, de spektakelshow in regie van Marc Boon* kan dit jaar niet doorgaan en is al voorzien voor november 2021.

*Geert Vandenhende en *Bernard Foubert werden als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool, respectievelijk in 1984 en 1970.

*Marc Boon behaalde het diploma van regent Nederlands, Geschiedenis en Economische Wetenschappen in 1991.