Norma-nieuwsbrief 18 april 2020

- Op 27 maart 2020 overleed in het AZ Nikolaas te Sint-Niklaas René Catthoor. Hij werd geboren te Temse op 17 september 1930. Hij behaalde het diploma van regent wetenschappen aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1953. Hij is oud-leraar van het Sint-Willibrordusinstituut te Temse.

Lees meer op de website ‘Norma-Klasgenoten’ (https://www.andreasboel.be/normal) bij het menu-item ‘Nieuws’.

-0-

- Bart Bels (60 jaar, regent aan Leiepoort campus Sint-Hendrik in Deinze) en Kris Bels (59 jaar, onderwijzer in Lauwe en gediplomeerd in 1981) en hun familie worden heel zwaar getroffen door het coronavirus. Hun ouders werden op 25 maart 2020 opgenomen in het AZ Groeninge te Kortrijk. Hun moeder, Leentje Lagae, overleed er op 29 maart 2020. Enkele dagen later, op 6 april 2020 overleed er ook hun vader, Daniël Bels. Hun moeder werd geboren op 23 oktober 1934 te Lauwe. Hun vader op 13 januari 1935 te Aalbeke.

Lees meer op de website ‘Norma-Klasgenoten’ (https://www.andreasboel.be/normal) bij het menu-item ‘Nieuws’.

-0-

- De 36e Watermolentriatlon, met organisator Paul Bogaert* en zijn team met o.a. Dirk Tassent* en Thom Nelis* dat gepland was op 13 en 14 juni 2020, is verschoven naar het weekend van 12 en 13 juni 2021.

*Paul Bogaert en *Dirk Tassent werden als onderwijzer gediplomeerd in 1978. *Thom Nelis werd als onderwijzer gediplomeerd in 1995 aan de Bisschoppelijke Normaalschool.

-0-

- Het moet je maar overkomen. Je hebt een goedbetaalde job en een mooie carrière bij enkele grote sociale secretariaten, je neemt ontslag en je start een eigen dienstverlenend bedrijf op. Net op het moment dat je officieel van start gaat, op 1 april, slaat de coronacrisis toe. Half maart ging de lockdown in en lag zowat alles en iedereen plat. Dat overkomt Tim Cuypers* en zijn collega Paul Asselberg. Op hun eerste werkdag waren ze meteen een stukje werkloos. Maar ze slaan niet in paniek. Deze crisis biedt uitdagingen om het straks beter te doen. Heel wat bedrijven zullen kijken hoe ze in heel wat van hun kosten kunnen besparen. En dan kunnen ze zeker beroep doen op het nieuwe bedrijf PointHR dat HR-diensten en sociaal juridisch advies voor kmo’s aanbiedt.

*Tim Cuypers is oud-leerling van de lagere oefenschool in de wijkafdeling.

-0-

- In Erpe-Mere gaat pastoor Jan Coppens* dagelijks naar het woonzorgcentrum ‘Meredal’. Omwille van de coronamaatregelen mag hij er niet binnen. Maar daar heeft hij iets op gevonden om de bewoners op een veilige manier te bereiken en moed in te spreken. Met een zware megafoon spreekt hij van buiten het centrum de bewoners, waaronder zijn eigen moeder, toe. Met een zelfgemaakt bord met opschrift ‘Goede moed! We denken aan jullie’ toont de pastoor ook dat hij bezorgd is. De pastoor belooft dit ritueel te blijven doen tot de quarantaine definitief voorbij is.

Zijn actie was op 14 april 2020 te zien tijdens de nieuwsuitzending op VRT.

*Jan Coppens behaalde het diploma van regent Nederlands – Engels aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1985.

Lees meer over E.H. Jan Coppens op de website ‘Norma-Klasgenoten’ (https://www.andreasboel.be/normal) bij het menu-item ‘Priesterroepingen’.

-0-

- Een laattijdig bericht: op 1 januari 2020 kreeg E.H. André Van Duyse*, pastoor van de parochie Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart te Baasrode-Briel in Buggenhout, eervol ontslag en ging hij op rust.

Eveneens op 1 januari 2020 kreeg kanunnik Roger Van den Berg*, pastoor van de parochie Sint-Gertrudis in Vlassenbroek, eervol ontslag en ging hij eveneens op rust.

Lees meer over *E.H. André Van Duyse en over *kanunnik Roger Van den Berg op de website ‘Norma-Klasgenoten’ (https://www.andreasboel.be/normal) bij het menu-item ‘Leraars’.