Nieuwsbrief 17 januari 2020                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  - Bij toneelvereniging De Scheldezonen in Heusden regisseert Dirk Meul* het toneelstuk ‘Getic-t’, een knotsgekke komedie van Laurent Baffie. Zes mensen, elk met hun specifieke tic, wachten op hun psychiater die maar niet komt…

De voorstellingen zijn op 31 januari om 20.00 uur en op 1 - 6 - 7 - 8 - 13 - 14 - 15 februari 2020 om 20.00 uur en zondag 2 - 9 en 16 februari 2020 om 18.00 uur in theater ’t Schat, Magerstraat 78 te 9070 Heusden.

Info en tickets: www.tschat.be of 0468335532 tussen 14.00 en 19.00 uur.

Toegangsprijs: € 10

- *Dirk Meul behaalde het diploma van regent Nederlands - Engels - Duits aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1980.

Lees meer over Dirk Meul op de website https://www.andreasboel.be/normal bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Marc Boon* werd aangesteld als één van de nieuwe adviseurs binnen de Vlaamse Circuscommissie. Zo kan Marc zijn passie en gedrevenheid voor deze sector nu ook aanwenden ter ondersteuning van de vele actoren binnen dat rijke werkveld.

- *Marc Boon behaalde aan de Bisschoppelijke Normaalschool het diploma van regent Nederlands, Geschiedenis en Economische Wetenschappen in 1991.

Lees meer over Marc Boon op de website https://www.andreasboel.be/normal bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Regi Van Acker* werd eind december 2019 aangesteld als de nieuwe hoofdcoach bij FCV Dender (Denderleeuw). De ervaren vakman moet Dender na een mislukte heenronde weghalen uit de gevarenzone. Regi Van Acker was tot vorig seizoen trainer bij Deinze.

- *Regi Van Acker is oud-leerling van de Sint-Franciscus Lagere Oefenschool en voltooide zijn lager middelbare studies in de Humaniora van de Normaalschool.

Lees meer over Regi Van Acker op de website https://www.andreasboel.be/normal bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Wie graag zingt kan terecht bij voorzitter Paul Vereecken* van gemengd koor ‘Andante’ in Sint-Gillis-Waas. Het koor zingt één- tot vierstemmige liederen. Het verzorgt eucharistievieringen, uitvaarten, concerten en optredens voor verenigingen. Repetities gaan door op maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur in de winterkapel van de kerk van Sint-Gillis-Waas. Geïnteresseerden kunnen terecht bij voorzitter Paul Vereecken via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- *Paul Vereecken werd als onderwijzer gediplomeerd in 1976. Hij was onderwijzer in de gemeenteschool te Meerdonk en directeur van de gemeentelijke lagere scholen De Zandloper in Sint-Pauwels en de GOM in Meerdonk.

Lees meer over Paul Vereecken op de website https://www.andreasboel.be/normal bij het menu-item ‘Hobby’s & Talenten’.

-0-

- Wil je Hans Buysse* als acteur zien schitteren op het podium ga dan kijken naar het toneelstuk van ’t Klavertheater Belsele ‘In de Cacoche’, een blijspel van Pol Anrijs in een regie van Johan Hessels in het Cultureel Centrum ‘De Klavers’, Sint-Andriesstraat 2 te Belsele. Hans speelt de hoofdrol als Max Deschoenmaker, een brave schoenmaker.

Voorstellingen zijn op vrijdag 14 februari 2020 om 20.00 uur, zaterdag 15 februari 2020 om 20.00 uur en zondag 16 februari 2020 om 15.00 uur.

Kaarten en reservaties: www.klavertheater.be, bij ‘Leonidas’, Belseledorp 102 en op het nummer 03.7724465. Inkom: € 10.

- *Hans Buysse was leerling van de Lagere Oefenschool (wijk- en hoofdschool)(1973-1979) en deed zijn humaniorastudies in de Bisschoppelijke Normaalschool (1980-1985).

-0-

- Tijdens de gemeenteraad van 9 januari 2020 in Sint-Gillis-Waas vond de eedaflegging plaats van de nieuwe schepen van Mobiliteit, Biodiversiteit, Groenbeheer en Dierenwelzijn Erik Rombaut* van de partij Groen, in opvolging van zijn partijgenoot Tom Ruts die ontslag nam. Erik Rombaut was het voorbije jaar al fractieleider van Groen-Sp.a in de gemeenteraad.

- *Erik Rombaut is oud-leerling van de Lagere Oefenschool en de Humaniora en oud-leraar van de Bisschoppelijke Normaalschool.

Lees meer over Erik Rombaut op de website https://www.andreasboel.be/normal bij het menu-item ‘Leraars’.

-0-

- Op 19 januari 2020 van 10.00 uur tot 12.30 uur in de Bib, Hendrik Heymanplein 3 te Sint-Niklaas neemt dichter en woordkunstenaar Norbert De Beule* je mee in een literaire wandeling naar de plekken van zijn jeugd. Hij verkent op zijn manier de stad waarin hij woont en dwaalt. Onderweg houdt hij even stil bij poëtisch werk van overleden zielsverwanten.

Toegangsprijs: € 10 - 13 Organisatie: Davidsfonds Sint-Niklaas

- *Norbert De Beule deed zijn humaniorastudies in de Bisschoppelijke Normaalschool en werd er in 1977 gediplomeerd als regent Nederlands - Geschiedenis.

Lees meer over Norbert De Beule op de website https://www.andreasboel.be/normal bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Op 1 maart 2020 te 10.30 in de Foyer van het cc Sint-Niklaas, Paul Snoekstraat 1 ‘Poëzie op Zondagmorgen’ met Norbert De Beule* en Arno Van Vlierberghe.

-0-

- Op maandag 10 februari 2020 van 19.30 tot 22.00 uur spreekt professor ecologie en milieukunde Erik Rombaut* over ‘Energievoorziening in Denemarken’ in het GC Hoogendonck, Nijverheidslaan 48 te Waasmunster.

Kernenergie is in Denemarken sinds 1985 bij wet verboden. Hoe slagen zij erin om hun energiebeleid, vaak op burger-coöperatieve leest gesnoeid, vorm te geven? Deze avond ontleedt de spreker de Deense energiemix. Er wordt een energieke avond beloofd.

Inschrijven is noodzakelijk uiterlijk 10 dagen voor de start van de activiteit.

Inkom: standaard € 4 – met korting € 2

Vormingplus Waas-en-Dender 037754484 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- *Erik Rombaut is oud-leerling van de Lagere Oefenschool en de Humaniora en oud-leraar van de Bisschoppelijke Normaalschool.

Lees meer over Erik Rombaut op de website https://www.andreasboel.be/normal bij het menu-item ‘Leraars’.

-0-

Op donderdag 30 januari 2020 te 20.00 uur kun je genieten van ‘Gedichtendag’ van Norbert De Beule* in DC Amelberga, Polenlaan 46 te Stekene. De poëtische wereld van Norbert De Beule is vol, avontuurlijk, intellectueel en tegelijkertijd humoristisch. Pauwel De Meyer en Koen De Gendt zorgen voor de muzikale sfeerschepping en soundscapes.

Inkom € 7 – Inschrijven: www.stekene.be – 037900371 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- *Norbert De Beule deed zijn humaniorastudies in de Bisschoppelijke Normaalschool en werd er in 1977 gediplomeerd als regent Nederlands – Geschiedenis.

Lees meer over Norbert De Beule op de website https://www.andreasboel.be/normal bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Op dinsdag 18 februari 2020 van 14.00 tot 16.30 uur presenteert muziekpedagoog Jules De Beule* ‘Kijk op klassiek’ in de Bib te Lokeren. Jules De Beule zet het volume op de bibzolder op hard en loodst liefhebbers van klassieke muziek door New World Symfonie van de Tsjechische componist Antonin Dvorak.

Inkom: € 4 – Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 093405070

- *Jules De Beule was muziekleraar aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas.

Lees meer over Jules De Beule op de website https://www.andreasboel.be/normal bij het menu-item ‘Leraars’.

-0-

- Op 18 december 2019 overleed te Aalst Godelieve Schoonjans, echtgenote van Luc De Smet, onderwijzer diplomajaar 1960. Godelieve werd geboren te Meerbeke op 14.04.1940.

-0-

- Op 1 januari 2020 overleed te Stekene Monique Merckx, echtgenote van Eddy Van Hoye, oud-leraar en oud-directeur van de Bisschoppelijke Normaalschool Onze-Lieve Vrouw Presentatie Sint-Niklaas. Monique werd geboren te Stekene op 12 mei 1945.

-0-

- Op 14 januari 2020 vierde E.H. kanunnik Johan De Baere zijn tachtigste verjaardag. Hij is oud-leraar opvoedkunde aan de Bisschoppelijke Normaalschool Sint-Niklaas (1972-1982).

Lees meer over E.H. kanunnik Johan De Baere op de website https://www.andreasboel.be/normal bij het menu-item ‘Leraars’.