Norma-nieuws 1 december 2021

- Marc Van Erck*, directeur van de Vrije Basisschool ‘3 Beuken’ in Stekene en Ludwig Jansegers*, o.a. 14 jaar onderwijzer aan de Sint-Rochusschool en het College te Sint-Niklaas en daarna docent muziek, gingen met pensioen op 1 september 2021.

*Marc Van Erck en *Ludwig Jansegers werden als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1980.

-0-

- Het jeugdboek ‘Foert!’ van Frank Pollet* kreeg in november 2021 zijn tweede druk.

*Frank Pollet werd als regent Nederlands-Geschiedenis gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1980.

Lees meer over Frank Pollet op de site ‘Norma-Klasgenoten bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’.

-0-

- Op 23 december 2021 verschijnt de dichtbundel ‘Ingepolderd’ van Paul Vereecken*. Het is een ruime greep uit zijn gedichten van de laatste jaren. Alle teksten worden voorgesteld bij foto’s van schilders, beeldhouwers, pottenbakkers, tekenaars en fotografen… En er horen ook liedjes bij.

*Paul Vereecken werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1976.

-0-

- Naar aanleiding van de Modelbouwshow van 10 – 11 juli in Autotron Rosmalen (NL), waaraan Eddy De Wilde* deelnam met zijn nieuwe modelbaan RhB Mirabernina, verscheen in het Nederlandse Rail Magazine een grote reportage over de smalspoorbaan Rhb Mirabernina van Eddy.

- *Eddy De Wilde werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppeljke Normaalschool in 1980.

Lees meer over Eddy De Wilde en zijn modelspoorbanen op de site ‘Norma-Klasgenoten bij het menu-item ‘Hobbys’ & Talenten’.

-0-

- In het landelijke Plusmagazine van november vertelt Marc Boon* uitgebreid over zijn verrassende carrièreswitch van 10 jaar geleden, over zijn passies, dromen en plannen.

*Marc Boon behaalde het diploma van regent Nederlands, Geschiedenis en Economische Wetenschappen aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1991.

Lees meer over Marc Boon op de site ‘Norma-Klasgenoten bij het menu-item ‘Bekende oud-leerlingen’..

-0-

- In Belsele werd een nieuwe culturele vereniging opgericht, ‘De Klappers’, waarvan Marc Van Erck* de voorzitter werd. Aan de hand van getuigenissen wil men de dorpsgeschiedenis in woord en beeld brengen. Op 23 november 2021 verscheen van de vereniging de eerste brochure ‘Klap-Rozen’. Hierin wordt de rijke bloementraditie van Belsele belicht.

Deze eerste brochure is gratis te verkrijgen bij de bibliotheek van Belsele, de balie van het gemeentehuis van Belsele en de toeristische dienst van Sint-Niklaas.

*Marc Van Erck werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1980.

-0-

- Op 23 december 2021 om 20.00 uur is er in de ontwijde Sint-Margarethakerk van Wintam, E. De Blockstraat Bornem het kerstconcert ‘Stille Nacht, Heilige Nacht’ van 20.00 uur tot 21.00 uur. Het duo Landini (Jan Van Landeghem (klavier) en Elisabeth Spanoghe (viool) begeleiden de zang van Elisabeth Colson en Ludwig Jansegers*. Met mooie bekende kerstliederen brengen ze warmte en licht in deze koude en donkere periode. Inkom: € 5

*Ludwig Jansegers werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1980.

Lees meer over Ludwig Jansegers op de site ‘Norma-Klasgenoten bij het menu-item ‘Hobby’s & Talenten’.

-0-

- Op 26 november 2021 verscheen het honderdste digitaal jubileumnummer van ‘Goeiedag – Mensen maken het goede nieuws’. Verantwoordelijke uitgever en samensteller van dit maandelijks magazine is Walter Clippeleyr*. Het eerste nummer verscheen op 22 augustus 2013. Sindsdien kwam een nummer van ‘Goeiedag’ maandelijks in heel wat mailboxen. Je kunt een gratis abonnement aanvragen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

*Walter Clippeleyr doorliep de Humaniora Menswetenschappen in de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas en  studeerde verder in de Normaalschool en behaalde in 1973 het diploma van regent Nederlands, Geschiedenis, Godsdienst.

Lees meer over Walter Clippeleyr op de site ‘Norma-Klasgenoten bij het menu-item ‘Nieuws’ --> ‘Nieuws 2017’.