Norma-nieuws 26 april 2021

- Op 27 maart 2021 overleed in het AZ Nikolaas te Sint-Niklaas Gemma Vertommen. Zij is de echtgenote van Etienne Van Guyse, onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1958, oud-leerkracht en oud-directeur van de gemeentelijke lagere school te Kemzeke. Ze is de moeder van o.a. Stefan Van Guyse, gediplomeerd als onderwijzer aan KaHo Odisee te Sint-Niklaas in 1996.

Het afscheid gebeurde in beperkte kring op zaterdag 3 april 2021 te 11.00 uur in de kerk van de H. Jacobus te Kemzeke.

De uitvaart kun je nog volgen via livestream. De link hiernaar is  http://www.d-dream.be/afscheid-gemma/.

-0-

- Leo De Bock* leefde in maart 2021 een week mee met de broeders Trappisten in de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren. Hij maakte er foto’s en een zevendelige audiodocumentaire: ‘Redenen van het hart die het hoofd niet kent’.

Je kunt de eerste vijf afleveringen beluisteren via volgende link:

https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/audio/abdij-westvleteren-god-red-mij-ik-verga

Aflevering 1: ‘Het hart kent redenen die het hoofd niet kent’.

Aflevering 2: de jongen met de gestreepte pyjama.

Allevering 3: Alleen wat ons hart raakt, kan ons veranderen

Aflevering 4: Bemind worden en beminnen

Aflevering 5:God, red mij, ik verga

- *Leo De Bock is oud-leerling van de Sint-Franciscus Lagere Oefenschool van de Bisschoppelijke Normaalschool (1965-1971). Hij deed daarna in de Normaalschool zijn humaniorastudies (1971-1977) en het regentaat Nederlands - Engels - Duits (1977-1979).Hij werkte 20 jaar voor de VRT: als documentairemaker, netmanager van Canvas en Ketnet en hoofdredacteur van de televisienieuwsdienst.

-0-

Op 5 april 2021 overleed thuis te Sint-Niklaas Gilbert Capens. Hij werd geboren te Sint-Niklaas op 16 oktober 1937. Hij was met zijn gezin de eerste bewoner van de bungalow op de Hoge Kouter in augustus 1966. Tot 1970 was hij de huisbewaarder op het 'buitengoed' van de Bisschoppelijke Normaalschool. Hij is de vader van Jean-Paul en Benny, oud-leerlingen van de Normaalschool en van Betty, Benjamin en Myriam.

Lees meer (o.a. rouwbrief) op de website ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Nieuws’.

-0-

- Herman Vijt*, burgemeester van Hamme, werd op 6 april met spoed opgenomen op intensieve zorgen in het AZ Sint-Blasius in Dendermonde. De gevolgen van de besmetting met covid-19 waren ernstig. Hij werd kunstmatig beademd. Na een verblijf van anderhalve week op Intensieve zorg, revalideert hij nu thuis verder van zijn zware coronabesmetting.

*Herman Vijt werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1980.

-0-

Op 10 april 2021 overleed in het woonzorgcentrum Sint-Jozef te Sint-Pauwels op 95-jarige leeftijd Paula Walgrave. Ze werd geboren te Kemzeke op 5 april 1926. Zij is de moeder van Luc (+) en van Herman Slowack. Herman werd als onderwijzer gediplomeerd in 1974, werd dan oefenschoolonderwijzer tot 1979 en was daarna leerkracht in de Gemeentelijke Lagere School De Zandloper in Sint-Pauwels en sinds 2003 directeur aldaar tot 2009.

-0-

De laatste jaren verdiept Philemon De Plecker* zich in de Tweede Wereldoorlog. Door lectuur, opzoekwerk en talrijke filmbeelden heeft hij in 2018 deze verzamelde kennis gebundeld: 'Beknopt-Chronologisch-Handboek over de Tweede Wereldoorlog'. Hij doet dit aan de hand van het chronologisch levensverhaal van Adolf Hitler, de man die uiteindelijk verantwoordelijk wordt gesteld voor deze zwarte periode uit onze eigen geschiedenis.

Philemon heeft nu dit werk verder aangevuld en hier en daar verbeterd.

Geïnteresseerden kunnen dit werk (72 pag.- pdf-bestand) thuis in hun mailbox ontvangen. Stuur hiervoor een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (Vermeld: WOII)

*Philemon De Pecker werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1965. Lees meer over hem op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Hobby’s & Talenten’.

-0-