Norma-nieuws 29 maart 2021

- SOS Junglekids, het project van Geert Maes* in het Indiase Dhanwar, dat de kinderen in de Indiase jungle onderwijs- en beroepskansen biedt, is door de Indiase regering officieel herkend. De award is een herkenning van het werk van Geert Maes onder de gemarginaliseerde tribale bevolking in de lokale jungle.

*Geert Maes was tijdens het schooljaar 1986-87 leraar godsdienst in de hogere cyclus van de humaniora in de Bisschoppelijke Normaalschool.

Lees meer over Geert Maes en zijn project op de website ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Leraars’.

-0-

- Op 14 maart 2021 overleed te Lokeren oud-onderwijzer Lucien Samson. Hij werd geboren te Lokeren op 10 december 1948 en als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1968. Hij was oud-leerkracht en oud-ICT coördinator bij Bubao Windekind in Lokeren.

Lees meer (o.a. rouwbrief) op de website ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Nieuws’.

-0-

- Eddy De Wilde*, modelspoorwegbouwer, kijkt uit om in 2021 uit te pakken met zijn nieuwe modelspoorbaan ‘Mirabernina’, gebouwd in 2020. Door de Covidpandemie werden alle geplande expo’s geannuleerd. Hij maakte nu een promotiefilmpje over ‘Mirabernina’ en hoopt in 2021 toch te kunnen exposeren. Bekijk het filmpje op de site ‘Norma-Klasgenoten’ bij het menu-item ‘Hobby’s & Talenten’.

- *Eddy De Wilde werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1980.

-0-

Op 20 maart 2021 overleed in het woonzorgcentrum Ter Engelen in Lokeren oud-onderwijzer Eddy Picavet. Hij was in maart, naar aanleiding van de ‘Week van de zorg’ nog te zien op TV bij ‘Iedereen beroemd’ waar hij aan een verpleegster een bloempje overhandigde. Eddy werd geboren te Sint-Niklaas op 26 januari 1937. Hij behaalde het onderwijzersdiploma aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1956. Zijn eerste schooljaar was in het stadsschooltje in de Priesteragiewijk (Don Bosco) te Sint-Niklaas. Na zijn legerdienst en een maand dienst in de Sint-Martinusschool te Beveren werd hij op 1 december 1958 leerkracht aan het Sint-Lodewijkscollege te Lokeren, 26 jaar lang in zijn 'Kabouterland' (eerste leerjaar). Van 1986 tot 1992 was hij directeur van de school Oude Heerweg te Lokeren.

Eddy Picavet was sterk verweven met het culturele leven in Lokeren. Hij stichtte het Lokers Jeugdtoneel, was actief in de volkskunst, schreef allerlei revues en deed presentaties bij meerdere gelegenheden.

Schrijven was zijn tweede natuur. Hij was meer dan 30 jaar medewerker bij 'Het Vrije Waasland' en schreef ook voor meerdere tijdschriften. Hij publiceerde cursiefjes, poëzie en gelegenheidsteksten. In 2018 verscheen zijn laatste bundel: 'Laatste rozen'.

Hij is de vader van o.a. Bart Picavet, gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool als regent wiskunde in 1990. Bart erfde de toneelmicrobe van zijn vader en is nu regisseur.

-0-

Jasper Stuyven won op 21 maart 2021 de wielerklassieker Milaan- Sanremo. De BNS-gemeenschap viert een beetje mee want sinds november 2020 is Michel Geerinck* de coach van Jasper Stuyven.

*Michel Geerinck deed zijn lagereschoolstudies in de oefenschool van de Normaalschool (1978-1984) en was daarna student aan de middelbare afdeling. Hij is nu topsporttrainer en sinds 2016 leidt hij het multidisciplinaire trainingscentrum ‘360 Sports’ in Sint-Pauwels.

-0-

Marc Vercauteren*, directeur van de Vrije Basisschool KOHa Zouaaf in Hamme gaat einde dit schooljaar met pensioen. Precies honderd dagen voor zijn pensioen werd hij verrast door zijn lerarenteam en de ruim 500 kinderen van zijn school en moest hij allerlei bijzondere opdrachten vervullen.

*Marc Vercauteren werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1979.