- Na veertig jaar diplomering (in 1979) als regent Nederlands-Engels-Economie wil Dirk Schrauwen bij deze gelegenheid zijn klasgenoten en leraars samenbrengen voor een blij en verrassend weerzien.

Enkel de contactgegevens van Patrick Stevens worden nog gezocht. Hij is geboren in Bornem.

Wie kan ons hierbij helpen? (of zet ons op weg) Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Waarvoor heel veel dank!

--------------------------------------

- Bij uitgeverij Atlas Contact verscheen op 31 mei het nieuwe poëzieboek ‘Vigor Anorexia’ van Norbert De Beule* en is nu in elke boekhandel verkrijgbaar.

De officiële voorstelling van het nieuwe poëzieboek ‘Vigor Anorexia’ van Norbert De Beule*, met dans en muziek, heeft plaats op zondag 15 september 2019 om 19 uur in de kerk van de Broederschool te Sint-Niklaas.

*Norbert De Beule deed zijn laatste jaren van zijn humaniorastudies (1972-1975) in de Normaalschool en behaalde het diploma van regent Nederlands – Geschiedenis aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1977.

---------------------------------------

 - De kunstenaar die met de Belseelse Kunstvrienden in augustus tentoonstelde te Temse was niet Dirk Bossaert maar Dirk Bosschaert*.

*Dirk Bosschaert deed zijn humaniorastudies aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas (1980-1988).

--------------------------------------

- De première van het openluchtspektakel ‘Madocke’ op de Middendam te Daknam (Lokeren) heeft plaats op vrijdag 30 augustus 2019 om 21.00 uur tot 22.30 uur.

De volgende voorstellingen zijn op 31 augustus en 5, 6 en 7 september 2019. Aangezien de voorstellingen zijn uitverkocht is er nog een extra voorstelling op 4 september 2019. Wie snel is, kan nog een ticket bemachtigen voor de extra voorstelling van 4 september.

De regisseur van het openluchtspektakel is Stijn De Wolf. Het scenario is van Frank Pollet*.

*Frank Pollet deed zijn humaniorastudies in de Bisschoppelijke Normaalschool en behaalde er in 1980 het diploma regent Nederlands, Engels, Geschiedenis.

--------------------------------------

- Beeldende constructies van Hugo Kaïret* en schilderijen en collages van Wilfried Holvoet worden tentoongesteld in de Nonnemanshoeve, Doornstraat 73 te Sint-Gillis-Waas van 24 augustus 2019 tot 8 september 2019, elke zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Hugo Kaïret is aanwezig op de zaterdagen en Wilfried Holvoet op de zondagen.

*Hugo Kaïret behaalde het diploma van regent wiskunde - fysica - godsdienst aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1972.

-------------------------------------

- Eveneens in de Nonnemanshoeve, Doornstraat 73 te Sint-Gillis-Waas stelt Urbain Marin* zijn olieverfschilderijen tentoon van 21 september 2019 tot 6 oktober 2019, elke zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur.

-*Urbain Marin werd als onderwijzer gediplomeerd in 1965 en werd oefenschoolonderwijzer in de lagere afdeling van de Bisschoppelijke Normaalschool van 1967 tot 1974. Daarna ging hij zich professioneel verdiepen in de schilderkunst. Hij werkt nu als kunstschilder.

-------------------------------------

- Van Karl Scheerlinck* verschenen onlangs twee nieuwe publicaties: Leicahier 1 “Belpaire in de Lei. Tussen Torenhof en domein Hertoghe” (Eerste van een reeks publicaties over de geschiedenis en het erfgoed van het prachtig Leikwartier.) Tweede publicatie van Karl Scheerlinck, met mede-auteurs Helga Van Beeck en Rita Vanderheyden: “Marie-Elisabeth Belpaire” (Marie-Elisabeth Belpaire (1853-1948) was een van de invloedrijkste vrouwen in Vlaanderen in het laatste kwart van de negentiende en het eerste kwart van de twintigste eeuw. Dit boek bevat een dozijn opstellen die de vele facetten van haar boeiende persoonlijkheid en haar inzet belichten.)

- Karl Scheerlinck werd al regent Nederlands – Engels aan de Bisschoppelijke Normaalschool gediplomeerd in 1982.

-------------------------------------

- In september 2019 verschijnt bij uitgever-verdeler Amazon Kindle Direct Publishing (KDP) een nieuw boek van Luc Deprost*: ‘Grootouders interviewen over hun grootouders’, waarvoor 25 mensen zijn geïnterviewd over hun oudste herinneringen en hun levenservaringen.

*Luc Deprost (°1958) doorliep de Sint-Franciscus Lagere Oefenschool en daarna de Humaniora Wetenschappelijke B (diplomering in 1976) in de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas. Hij is huisarts met grote belangstelling voor familie(s) en heemkunde. Hij schreef enkele medische boeken, een pak heemkundige artikels en ook de stamboom van zijn familie.