- Na veertig jaar diplomering (in 1979) als regent Nederlands-Engels-Economie wil Dirk Schrauwen bij deze gelegenheid zijn klasgenoten en leraars samenbrengen voor een blij en verrassend weerzien.

Volgende klasgenoten zijn uitgenodigd: Dirk Blendeman, Leo De Bock, Filip De Clercq, Kurt De Corte, William De Kimpe, Johan De Rudder, Jeanic De Seranno, Dirk D’Hondt, Geert Dossche, Marc Hoedekie, Marc Janssens, Frank Pollet, Hugo Schiettekat, Dirk Schrauwen, Wim Seghers, Herman Steenbrugge, Frans Steenssens, Patrick Stevens, Patrick Steyaert, Christiaan Strobbe, Johan Uvin, Daniël Van Daele, Herman Van der Elst, Franki Van Duyse, Hugo Van Hoecke, Jan Van Uytvange, Karel Vermeulen, Guy Vervaet.

Leraars: Guido Colpaert, Guido Van den Wijngaert, Ulrich Wauters, E.H. Flor Brondeel, E.H. Roger Van den Berghe.

Contactgegevens van heel wat klasgenoten ontbreken echter nog. Wie heeft contactgegevens van deze regenten? (of zet ons op weg) Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Waarvoor heel veel dank!

--------------------------------------

- De boekenwinkel ’t Oneindige Verhaal in de Stationsstraat te Sint-Niklaas blijft dan toch bestaan.

De nieuwe uitbaters zijn fotograaf Tommy Vaerewijck* en schrijfster Hilde De Rore.

*Tommy Vaerewijck deed zijn lagere humaniorastudies in de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas.

-------------------------------------

- Ter gelegenheid van het Ambachtelijk Weekend op 17 en 18 augustus 2019 stelt Gilbert Cornelis zijn atelier en beeldentuin open voor het publiek onder het thema ‘Het portret in de beeldhouwkunst’. De Chinese portretkunstenares Shufen Yan toont hoe een portret naar model wordt geboetseerd in de klei. Gilbert Cornelis zal werken aan het beeldhouwen van een portret in Carrara-marmer. Hij geeft een demonstratie van kappen met handbeitels en ook met pneumatische hamer. Tevens staat zijn beeldentuin open voor bezoek.

Adres: Pastoor Steenssensstraat 16 te Beveren

Zaterdag 17 augustus van 12.00 u tot 18.00 u.

Zondag van 10.00 u tot 18.00 u.

Iedereen is van harte welkom!

*Gilbert Cornelis werd als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1962.

------------------------------------

- Bij uitgeverij Atlas Contact verscheen op 31 mei het nieuwe poëzieboek ‘Vigor Anorexia’ van Norbert De Beule* en is nu in elke boekhandel verkrijgbaar.

De officiële boekvoorstelling, met dans en muziek, heeft plaats op 15 september 2019 in de kerk van de Broederschool te Sint-Niklaas.

*Norbert De Beule deed zijn laatste jaren van zijn humaniorastudies (1972-1975) in de Normaalschool en behaalde het diploma van regent Nederlands – Geschiedenis aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1977.

----------------------------------

- Leo De Bock* is al een tiental jaren professioneel fotograaf. Hij richt zich op reportage en portretfotografie. Hij is een liefhebber van analoge fotografie. Zijn nieuwe website toont zijn prachtige foto’s: www.leodebockphotography.com

*Leo De Bock is oud-leerling van de Lagere Oefenschool en oud-student van de humaniora en het regentaat in de Bisschoppelijke Normaalschool. Hij werd in 1979 gediplomeerd als regent Nederlands - Engels - Duits.

-----------------------------------

- Van 3 tot en met 18 augustus 2019, op de zaterdagen van 14 tot 18.00 uur en de zondagen van 10 tot 12.00 uur en van 14.00 u tot 18 uur stellen Dirk Bosschaert* en de Belseelse Kunstvrienden hun kunstwerken ‘Bel-Arte a/d Schelde’ tentoon in Dacca, Kasteelstraat 74 te Temse.

*Dirk Bosschaert deed zijn humaniorastudies aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas (1980-1988).