Nieuw boek van Chris Picavet: Randje buitenspel'

coverrandjebuitenspel
Op 14 maart 2023 verscheen bij uitgeverij Standaard het voetbalboek 'Randje buitenspel' van Chris Picavet* en zijn zoon Stijn. Het is een bundeling van 100 weinig of niet bekende verhalen uit de voetbalwereld.

Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven, wordt weleens gezegd. En zo blijkt ook uit deze honderd levensechte, straffe verhalen. Over de belabberde geschiedenis van de Indiase voetbalploeg, over het tragische einde van Icilio Zuliani in Buchenwald, over voetballergangsters, over het Zaïrese elftal als speelbal van Mobutu, over de Afghaanse Nadia Nadim die vanuit een vluchtelingenkamp een schitterende voetbalcarrière uitbouwt…  Schelmenstreken, romantiek, boerenbedrog, mooie dromen, tragiek, oorlog en dood dooraderen de vaak verbluffende – maar altijd originele – verhalen in dit boek. Die gaan ook over voetbal, Randje buitenspel.

Het is het derde boek van Chris Picavet na 'Toekomst op de tocht' en 'Ik heb mijn vader niet gedood'.

Het boek telt 272 pagina's en kost € 23,99.

*Chris Picavet werd als regent Nederlands-Engels gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1981. Hij is nu een bekend sportjournalist bij de VRT.

Lees meer over Chris Picavet: klik hier.