Steunacties 'Kom op tegen kanker' door oud-studenten BNS

Op 4 februari 2023 is het de jaarlijkse 'Wereldkankerdag'. Dat brengt ons bij twee regenten die zich op een bijzondere en bewonderingswaardige manier inzetten voor 'Kom op tegen kanker'.

In 2022 belichtten we al de actie van Armand Konings (regent Frans - geschiedenis, gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1977) die van 26 tot en met 29 mei voor de zesde keer deelnam aan de '1000 km Kom op tegen kanker'. Voor dit fietsproject verzamelde hij meer dan 25 000 euro ten voordele van 'Kom op tegen kanker'. Lees hier alles over: klik hier.

Ook dit jaar trapt Armand Konings, samen met duizenden zielsgenoten, tijdens het hemelvaartweekend 1000 km van 18 tot en met 21 mei 2023. Je kunt kennis maken met zijn actie en zijn trainingsschema 2023 via volgende link: https://wetrappendoor.jimdofree.com/

Maak ook kennis met Frans Goiris en zijn echtgenote Valentina Hammenecker. Frans werd geboren op 18 juli 1942 te Bornem, waar hij nog woont, en werd als regent Moderne Talen gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1963. Hij was leraar aan het Sint-Jorisinstituut te Bazel. Hij is nu een tachtiger maar nog bijzonder actief o.a. bij het digitaliseren van de 30 000 boeken in de bibliotheek van de abdij van Bornem. Valentina werd als onderwijzeres gediplomeerd in 1962 aan Onze-Lieve Vrouw Presentatie te Sint-Niklaas.

Eind juni 2017 overleed hun zoon Koen aan kanker. Vóór zijn overlijden maakten Valentina en Frans, samen met Koensbloem2 kindjes (8 en 10 jaar), stoffen bloemen om in zijn kamer te zetten. Frans en Valentina vertelden toen aan Koen dat ze deze bloemen verder gingen maken voor 'Kom op tegen Kanker' om zo het wetenschappelijk onderzoek te sponsoren. Koen was zelf onderzoeker en wist dat er veel geld voor nodig was. Hij vond het dan ook een goed idee.

Bij de uitvaart plaatsten de 13 kleinkinderen deze bloemen bij de urne. 

En tot op heden worden deze 'bloemen van hoop' gemaakt. Er is zelfs een vriendengroepje dat maandelijks samenkomt voor dit handwerk. Deze bloemen worden verkocht voor € 5 per bloem. Al meer dan € 30 000 werd al overgemaakt aan 'Kom op tegen kanker'.

bloemtuil2Bloemen bestellen kan via Frans Goiris ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of Valentina Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ), telefoon: 03 889 87 09, Brandheide 28 te Bornem. Je kan ook een gift storten op het rekeningnummer van 'Kom op tegen Kanker' BE03 4886 6666 6684 met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en de negencijferige code van hun actie: 110291506.

Lees nog meer via volgende link: https://www.komoptegenkanker.be/acties/bloemen-van-de-hoop

Bekijk het info-filmpje 'Bloemen van hoop'.: