Nieuw boek van Christophe Van Gerrewey

christophevangerrewey
Bij uitgeverij 'Birkhäuser' in Zwitserland verscheen onlangs het Engelstalig boek 'OMA / Rem Koolhaas' A critical A critical anthology' van Christophe Van Gerrewey*. Het boek, 608 pagina's, gaat over het werk van OMA / Rem Koolhaas met artikelen die nog nooit in het Engels zijn verschenen.koolhaas

OMA is een van de meest gerenommeerde architectenbureaus ter wereld. Het bedrijf, - opgericht in 1975 door de Nederlander Rem Koolhaas, één van 's werelds meest inovatieve architecten, - met hoofdkantoor in Rotterdam en kantoren in New York, Hong Kong, Beijing, Dubai en Brisbane - heeft een enorme invloed op de internationale architectenscene sinds de jaren 80. OMA levert wereldwijd het ene megaproject na het andere af. 

Het boek van Van Gerrewey bevat ongeveer 150 geselecteerde teksten - een compilatie van interviews, artikelen, essays, recensies, brieven, inleidingen, beoordelingen en wedstrijdrapporten. Het boek biedt niet alleen een frisse en kritische kijk op het oeuvre van een van de belangrijkste hedendaagse architecten, maar vertegenwoordigt ook een verslag van het debat over architecturale stedebouw in de afgelopen decennia. Een overzicht van relevante noties, ideeën en debatten in architectonisch discours, theorie en kritiek.

*Christophe Van Gerrewey, geboren in 1982, deed zijn lagere schoolstudies in de Sint-Franciscus Lagere Oefenschool van de Bisschoppelijke Normaalschool van 1988 tot 1994. Hij werd in 2005 gediplomeerd als burgerlijk ingenieur-architect. Sinds september 2015 is hij professor architectuur theorie aan de universiteit in Lausanne (Zwitserland).

Lees meer over Christophe Van Gerrewey: klik hier.

Lees meer over andere boeken van Christophe van Gerrewey: klik hier en klik hier.