Nieuw boek van Luc Deprost:

'Grootouders interviewen over hun grootouders'

boekdeprost
Zopas verscheen bij uitgever-verdeler Amazon Kindle Direct Publishing (KDP) een nieuw boek van Luc Deprost: ‘Grootouders interviewen over hun grootouders’, waarin 25 getuigenissen uit zijn familie en zijn echtgenote zijn opgenomen. Zo kwamen er ongelooflijk veel levendige herinneringen op papier en vaak unieke foto's. Zij schiepen gaandeweg een gedetailleerd en samenhangend beeld van de leefwereld 1880 - 2000. Oorlog, schaarste, strenge leraars, pastoors en ouders, veel arbeid en studie, veel plezier, maar ook verdriet, het echte leven... van toen. Het is een mooi kijk- en verhalenboek van 308 bladzijden op groot formaat (bijna A4).

In het boek is ook een hoofstuk gewijd aan E.H. Georges Stuyts, oud-leraar en oud-directeur van de Bisschoppelijke Normaalschool.

drlucdeprostGeïnteresseerden kunnen van Luc Deprost het boek krijgen aan drukprijs, zijnde € 19, bij hem af te halen (23 euro bij verzending). Dit kan in oktober 2019 bij bestelling vóór 27 september 2019, of in december 2019 bij bestelling vóór 27 november 2019. Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Betaling vooraf op bankrekeningnummer BE44 0011 3794 0645 (Bic Gebabebb)(Leveradres vermelden)

Het boek is (wellicht na 1/11/19) te vinden in de gemeentelijke bibliotheken van Deerlijk (afdeling Dorp en Toren vzw), Gent (locatie Krook), Lede en Sint-Niklaas, de universiteitsbibliotheken van Gent (collectie Gandavensia) en Leuven (Ladeuzeplein) en de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde in Merksem (Antwerpen). Op al deze plaatsen kunnen geïnteresseerden een boek bekijken…

Luc Deprost (°1958) doorliep de Sint-Franciscus Lagere Oefenschool en daarna de Humaniora Wetenschappelijke B (diplomering in 1976) in de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas. Hij is huisarts met grote belangstelling voor familie(s) en heemkunde. Hij schreef enkele medische boeken, een pak heemkundige artikels en ook de stamboom van zijn familie.