2018: Sinterklaas in zijn stad

Vandaag, woensdag 14 november 2018, vanaf 15.00 uur wordt Sinterklaas verwelkomd met een welkomshow, op de grootste markt van België, in zijn stad Sint-Niklaas, waarna hij samen met al zijn Zwarte Pieten en heel zijn bagage door de Stationsstraat naar zijn Huis van de Sint trekt waar hij tot zijn verjaardag zal verblijven. Het Huis van de Sint is een initatief van het Sint-Nicolaasgezelschap Vlaanderen, waarvan Geert Vandenhende* sinds 2013 algemeen voorzitter is en van 1994 de coördinator van de activiteiten in het Huis van de Sint.

Op sommige dagen tijdens het verblijf van Sinterklaas in het Huis van de Sint heeft Chris De Clippeleire* er de voornaamste rol.

Op 17, 18 en 24 november, om 10.30 uur, 14.00 uur en 17.00 u en op 25 november om 14.00 uur en 17 uur is er 'Sint in de Piste', het allerleukste Sinterklaasfeest in Vlaanderen in één van de grootste circustenten van Europa. Het is een show op wereldniveau met unieke en exclusieve wereldacts met prachtige kostuums, een sprookjesachtige belichting en een fantastisch live orkest. En natuurlijk zijn ook Sinterklaas en zijn vele Zwarte Pieten present.

Concept en scenario zijn van Marc Boon* en ook de artistieke leiding van de circusvoorstelling is in zijn handen.

En tijdens al deze activiteiten weerklinkt wellicht het Sint-lied 'Als ik Sinterklaas was', tekst en muziek van Bernard Foubert*, geschreven voor 800 jaar Sint-Niklaas. (Lees de tekst op de homepagina van de site.)

Oud-studenten van de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas zijn dus heel actief in de stad van de Sint.

*Geert Vandenhende behaalde het diploma van onderwijzer in1984. Hij is nu ICT-coördinator bij het Sint-Jozef-Klein Seminarie (College) te Sint-Niklaas.

*Chris De Clippeleire behaalde het diploma van onderwijzer in 1989. Hij is nu onderwijzer in het tweede leerjaar van De Weg-Wijzer, de Vrije Basisschool te Zaffelare.

*Marc Boon behaalde het diploma van regent Nederlands, Geschiedenis en Economische Wetenschappen in 1991. Hij is nu regisseur theater/media/events, stemacteur, presentator tv/events, project- & communicatieconsultant.

*Bernard Foubert behaalde het diploma van onderwijzer in 1970. Hij was onderwijzer aan de Sint-Franciscus Lagere Oefenschool te Sint-Niklaas tot 1994 en directeur van de Oefenschool en ook na de fusie met de Lagere School van O.L.Vrouw Presentatie in 1998 tot 2009. Hij is leider van het kinderkoor 'Mozaïek'.