Bart Buysse gedelegeerd bestuurder van Fevia

bartbuysse
Vanaf 1 oktober 2018 wordt Bart Buysse de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Fevia, de federatie van de voedingsindustrie, een van de belangrijkste industriële sectoren in België. Fevia behartigt de belangen van 637 voedings- en drankbedrijven in België, samen goed voor ruim 89 000 werknemers.

Bart Buysse was vanaf 2012 directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Hij zetelde voor het VBO in de Groep van Tien, het hoogste orgaan van sociaal overleg in ons land waar vakbonden en werkgevers de nationale loonakkoorden afsluiten. Hij was voor het VBO dé expert in sociale zaken. Daarnaast was hij ook een sleutelfiguur binnen de Nationale Arbeidsraad waar de belangrijkste collectieve arbeidsovereenkomsten worden onderhandeld.

Als gedelegeerd bestuurder van Fevia verwacht hij een stap dichter te komen staan bij de bedrijven van de zeer diverse voedings- en drankensector.

Bart Buysse werd geboren te Sint-Niklaas op 2 oktober 1968. Vanaf 1974 was hij leerling van de Sint-Franciscus Lagere Oefenschool, tot 1978 in de wijkschool en tot 1980 in de hoofdschool.

In de Bisschoppelijke Normaalschool volgde hij de Humaniora Wetenschappelijke b van 1980 tot 1986. In 1986 en 1987 deed hij zijn kandidaturen rechten aan de UFSIA Antwerpen en daarna, tot 1992, studeerde hij aan de Universiteit Gent en behaalde het diploma van juridisch adviseur en van notaris.