Overlijden Willy Jonkers

willy2
Op zondag 4 maart 2018 overleed in het woonzorgcentrum De Plataan in Sint-Niklaas oud-oefenschoolonderwijzer Willy Jonkers. Hij werd geboren te Sint-Gillis-Waas op 12 mei 1946. Hij behaalde het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1966.

Het schooljaar 1966-67 was hij onderwijzer aan de gemeentelijke lagere school in De Klinge en vervulde daarna zijn militaire dienst.

Op 1 september 1968 werd hij in de lagere oefenschool van de Normaalschool onderwijzer in het eerste leerjaar in de hoofdschool tot 1973 en daarna in de wijkafdeling in de Watermolenstraat tot 1990.

In 1990 nam hij vier jaar persoonlijk verlof om zijn weg te maken in de kindertekenfilmwereld.

In 1994 kwam hij terug naar de Bisschoppelijke Normaalschool en werd hij titularis in het vierde leerjaar in de wijkafdeling.

In 1999 werd hij taakleerkracht in de school O.L.Vrouw Presentatie in de Watermolendreef. Zijn laatste jaar in het onderwijs was hij ambulante leerkracht in O.L.Vrouw Presentatie in de Plezantstraat.

In 2001 ging hij met pensioen.

Willy was een echte kinderanimator. Wel 20 jaar trok hij door heel België met zijn eigen kindershow. Legendarisch was hij in zijn shows als buikspreker met zijn handpop Judocus.

De laatste jaren, getroffen door ziekte, leefde hij in het woonzorgcentrum De Plataan in Sint-Niklaas.

Op donderdagvoormiddag, 8 maart 2018 werd in intieme kring van hem afscheid genomen in de aula van het crematorium 'Heimolen' te Sint-Niklaas.

willy1Lees meer over Willy Jonkers: klik hier.