Eindejaarswensen E.H. Patrick Derde

'Kerknet' legt twee vragen voor aan een reeks personen:

1 Wat wens je een ander toe?

2 Wat wens je jezelf toe?

Op 27 december kregen we hierop de antwoorden van E.H. Patrick Derde.

Patrick.derde.pastoor
Patrick Derde is de pastoor van de parochiale eenheid Oscar Romero, die in de Vlaamse Ardennen verschillende parochies verenigt (Horebeke, Ename, Mater, Nederename, Volkegem, Welden, Zwalm). Patrick behaalde in 1988 het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas. Hij werd priester gewijd in 1993. (Lees meer over Patrick: klik hier).

Wat wens je een ander toe?

patrickderde.wensIn januari 2014 ging ik met een groep studenten van de faculteit Theologie en Religiewetenschappen op studiereis naar India. Daar leerde ik Fr. Amal Raj Chellakan kennen. Als priester in het bisdom Varanasi is hij voltijds bezig met diaconale projecten. Ondertussen werden we vrienden. Hij kwam al twee keer langs in onze parochie om over zijn werk te vertellen. Vorige zomer was ik bij hem te gast en mocht ik zijn projecten bezoeken. Zijn werk gaat veel verder dan het geven van aalmoezen

Ik wens Amal van harte toe dat hij de inspiratie mag behouden om mij en heel veel andere mensen mee te nemen in deze sterk makende acties.

Wat wens je jezelf toe?

Als pastoor van een nieuwe parochie van 19 vroegere parochies wens ik mezelf toe de lange adem te kunnen behouden. Kerksluitingen en herschikken van vieringen blijven voor velen een zeer pijnlijke zaak. Die pijn voel ik mee.

Dit is wat ik wil vooropzetten en waarin ik wil blijven geloven.

(Uit 'Kerknet' van 27 december 2017)