Reacties op het overlijden van E.H. Eduard De Witte

 


 

E.H. De Witte was directeur in de periode dat ik mijn humaniora gedaan heb in de Bisschoppelijke Normaalschool (1976-1982). Een heel minzaam, sympathiek man! Ondanks het feit dat het al lang geleden is, raakt het mij nog! Hij ruste in vrede!

(P.D.S. - Hum. 1982)

 


 

Ik bewaar de beste herinneringen aan E.H. Eduard De Witte als directeur van de middelbare school in de periode 1979-1985. Hij was steeds rustig en bezadigd en straalde een sereniteit uit die de identiteit van de Bisschoppelijke Normaalschool belichaamde. Ik ben dikwijls op zijn bureau geroepen voor uitgestoken kattekwaad, maar wat doe je met zo iemand die de 1ste van de klas is ;-) ? Ieder gesprek eindigde dus met een milde glimlach en de eeuwige belofte dat ik "het" nooit meer zou doen. Hij kon gewoon niet kwaad zijn op mij omdat hij me eigenlijk te graag had. Mooie mens. Hij ruste in vrede.

(B.V. - Hum. 1985)

 


 

Ik heb zeer goede herinneringen aan Ward De Witte, een zeer correcte persoon: hij is me op de diploma-uitreiking persoonlijk de hand komen drukken omdat hij zag dat er geen familie aanwezig was. Ik wens zijn familie alle sterkte toe en vergeet hem nooit.

(Z.D.M. - Reg. 1979) 

 


 

Veertig jaar heb ik het geluk gehad in mijn professionele leven Ward De Witte te hebben gekend. Als priester/leraar, priester/directeur en priester/bestuurder was hij een herder voor zijn kudde. Hij gaf aan leerlingen, leraren en directeurs uit zijn kudde zijn volle vertrouwen. Hij nodigde hen uit samen met hem de volle verantwoordelijkheid te dragen van hun toegewezen opdrachten. Zo ontstond wederzijds vertrouwen dat bij velen ook vriendschap werd. Hij deelde graag in vreugde en leed van zijn eigen familie en de families van deze vrienden. Hij genoot van het leven zoals men zich een schaapherder kan voorstellen tussen zijn schapen op een vruchtbare weide in de Toscaanse zon of op een Scheldedijk in ons mistige polderlandschap.

Hij was overal thuis en zal dit zeker ook bij God zijn.

Dankbaar en met veel goede herinneringen.

(Peter Lambers)

E.H De Witte.lambersAls voorzitter van de VZW HIMM (Hoger Instituut Maria Middelares) ondersteunde E.H. De Witte ten volle de groei van het hoger onderwijs in Sint-Niklaas. Op de foto glunderend bij de ondertekening van de oprichting van de opleiding van de 'facilitaire dienstverlening', met de voorzitter van het bestuur van de Hanzehogeschool in Nederland.