Jan De Sagher vierde tweede verjaardag

desagher
Jan De Sagher werd geboren te Poperinge op 24.08.1955. Hij behaalde in 1977 het diploma regent Frans-Geschiedenis aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas. Hij werd leraar Frans in het Sint-Aloysiuscollege te Diksmuide.

Op 16 april 2014 werd hij getroffen door een hartstilstand op de TGV in Frankrijk. Door het snelle optreden van een West-Vlaamse vrouw even verderop in de wagon, leeft Jan nog. Maar zijn reddende engel, die zijn hart heeft gemasseerd, kende hij niet. De Franse hulpdiensten waren die dag snel ter plaatse en Jan werd naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Rijsel gebracht. (Er werd een driedubbele overbrugging uitgevoerd en een defibrillator ingeplant.)

In de hoop de vrouw te vinden om haar te bedanken, schakelde Jan, op 5 september 2014, Focus & WTV in. Hij deed in de nieuwsuitzending een oproep om in contact te komen met zijn reddende engel.

Bekijk en beluister de videofilm: Hartpatiënt zoekt reddende engel.

Video 1

En inderdaad, na enkele dagen kwam Jan de vrouw op het spoor die hem reanimeerde en van de dood redde. Het was Katia Tanghe uit Lauwe. Zij en haar gezin zaten die dag toevallig in dezelfde wagon. De vrouw, die verpleegster is, aarzelde niet en begon onmiddellijk met hartmassage. Op 10 september 2014 ontmoetten Jan en Katia elkaar. Dat was een heel bijzonder moment.

Bekijk en beluister de videofilm: Hartpatiënt vindt na half jaar reddende engel.

Video 2

Jan ging met pensioen op 1 september 2015 en stelt het nu heel goed. Op 16 april 2016 vierde hij zijn 'tweede verjaardag', samen met zijn reddende engel.

Op 27 april 2016 was hij nog te horen in het radioprogramma Houtekiet op Radio 1, waarin hij zijn verhaal mocht doen en kon pleiten voor meer opleiding van reanimatie en meer openbare, dag-en-nacht bereikbare defibrillatoren.