Overlijden oud-onderwijzer Etienne De Meulenaer

e d meulenaer5
Op 15 december 2014 overleed te Sint-Niklaas oud-onderwijzer Etienne De Meulenaer. Hij werd geboren te Sint-Niklaas op 06.01.1951 en werd in 1970 als onderwijzer gediplomeerd aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas. Hij was oud-leerkracht aan de Vrije Technische School-3 te Sint-Niklaas.

De plechtige uitvaartliturgie had plaats op zaterdag, 20.12.2014 om 10 uur in de Christus Koningkerk te Sint-Niklaas.

Een reactie op dit overlijdensbericht van klasgenoot Bernard Foubert.

Voor ons wel even schrikken, dit overlijdensbericht. Want met Etienne ‘klikte’ het wel in onze studietijd (en ook daarna). Als pas-afgestudeerd onderwijzer (in 1970, net als ik) kon hij in september onmiddellijk beginnen als studiemeester-opvoeder in de VTS, toen nog op het O.L.Vrouw-plein. Nadien werd hij één van de pioniers bij het opstarten van de BUSO in VTS-3. Als lesgever Nederlands/Wiskunde/W.O. aan het eerste (later ook tweede jaartje) hielden de studenten super-veel van hem: een geboren onderwijzer. Dat hadden die mannen trouwens nodig. Ze hingen aan zijn lippen, ja, droegen hem op handen. Door zijn schalkse manier van omgang kon hij ze super motiveren. Hij bleek nog een leerkracht, gesneden ‘uit het goede hout’. Naar hem luisterden de leerlingen (en de collega’s!). Naar hem keken ze op. Aan hem bewaren ze nu goede herinneringen.
Naast zijn kwaliteiten als onderwijzer, blonk hij ook uit in de sport: hij voetbalde als een van de besten. Hij werd mettertijd dan ook een gedreven voetbalsupporter van Sportkring Sint-Niklaas. Ondertussen vond hij nog de tijd om als natuurgids wandelingen te begeleiden. Hierop verbaasde hij iedereen door zijn onvoorstelbare vogel-kennis. Ook op muzikaal vlak had hij wat in zijn mars. Hij werkte jarenlang mee aan muziekprogramma’s van Radio 2 en was de laatste jaren ook plaatselijk actief bij Radio Land Van Waas. Hij specialiseerde zich in de muziek van de sixties en de seventies. In deze hoedanigheid richtte hij in 1992 samen met enkele geestesverwanten het muziekblad ‘History’ op. Een blad dat verhalen bracht over alle mogelijke artiesten die één of meer hits hadden in de periode 1955-1979. En als je weet dat hij naast dit alles nog de Wase Ruilclub mee leidde, besef je pas wat een duivel-doet-al Etienne was.
Waw. Ik sta er zelf van te kijken wat die Etienne allemaal verwezenlijkte. Wat een getalenteerde oud-klasgenoot!

e d meulenaer2

Een 'In memoriam' van het CVN (Centrum voor Natuur- en milieueducatie)

2014e.d.m.cvn1

 2014e.d.m.cbn2

 

 

 

{gotop}