Armand Konings fietst '1000 km Kom op tegen kanker'

a koningsx
Armand Konings werd geboren te Essen op 14 mei 1956 en woont nu in Kalmthout. Hij behaalde het diploma regent Frans-Geschiedenis aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1977. Van 1977 tot 1994 was hij leraar Frans aan Gitok (domeinschool voor wetenschap & techniek) te Kalmthout. Hij werd er in 1994 onderdirecteur van de bovenbouw en vanaf 1997 tot 2008 directeur van de Gitok eerste graad. In 2008 werd hij stafmedewerker van OVSG (Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten). Op 1 september 2016 ging hij met pensioen.

Van 26 tot en met 29 mei 2022 fietst Armand voor de zesde keer als solorijder de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Voor dit fietsproject heeft hij een geweldige financiële steun verzameld ten voordele van 'Kom op tegen kanker'. Op dit moment staat de teller op € 25 596.a konings2x

Waar Armand de motivering haalt voor dit fietsproject laten we hem zelf vertellen.

"Je kiest er niet voor, het overkomt je. En dat gebeurde dus bij mijn echtgenote Ria. In september 2014 kreeg ze de diagnose ‘borstkanker’. Operatie, chemo’s en bestralingen. Het lijkt evident, maar dat is het zeker niet. Precies een jaar later voor de tweede keer slecht nieuws. Uitzaaiingen in de lever. De ziekte wordt dus verder opgevolgd.

Bijna 7 jaar later, in mei 2021, werd bij mij eveneens kanker vastgesteld in mijn rechterwang. Gelukkig kon de behandeling (7 chemo’s en 35 bestralingen) snel opgestart worden. In november opnieuw een controle en daaruit bleek dat het probleem niet volledig opgelost was. Er volgde nog een operatie. Die ingreep is intussen ook achter de rug.

Uiteraard komen er voor ons beiden nog regelmatige controles. Dat zijn natuurlijk steeds spannende momenten. De steun van de kinderen, kleinkinderen, familie, buren en de vele vrienden is hierbij enorm belangrijk. Dikke merci daarvoor!

Uiteraard is de medische wetenschap ook heel belangrijk in ons verhaal en in de verhalen van de vele lotgenoten. En we hebben veel vertrouwen in die wetenschap. Vandaar mijn idee om in 2022 (van 26 t.e.m. 29 mei) voor de 6de maal als solorijder deel te nemen aan de 1000 km. Samen met Ria wil ik er ook ten volle voor gaan. We geven dus niet op … We trappen door

Het startgeld dat nodig is om effectief te mogen deelnemen, hebben we reeds verzameld. Een zeer groot deel van deze centen kwam er op initiatief van de organisatoren van de ‘Ronde rond Essen’. Als blijk van waardering stelde 'Kom op tegen Kanker' voor om deze sportievelingen eveneens te laten deelnemen aan de 1000 km. Vandaar rijden er in de editie 2022 twee teams met als naam ‘We trappen door’.

Bijkomende euro’s zijn uiteraard welkom om het goede doel, 'Kom op tegen Kanker', te steunen en dus de strijd tegen de ziekte verder te kunnen zetten. Wil je 'Kom op tegen Kanker' steunen, dan kan dit door:

  • online een gift te doen via de knop ‘Steun dit team’ op de website: https://www.1000km.be/team/we-trappen-door
  • een gift te storten op het rekeningnummer van 'Kom op tegen Kanker'  BE14 7331 9999 9983 met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en de negencijferige code van mijn team: 170 178 135

Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar.

Alvast bedankt

Armand Konings

Wil je kennismaken met de verslagen van de vorige deelnames van Armand Konings, met zijn trainingsschema 2022 en met nog veel meer, surf dan naar de website van Armand via volgende link:

We trappen door