Peter Lippeveld (°05.07.1960)

Peter Lippeveld is afkomstig van Beveren-Waas en behaalde het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1980.

Hij woont nu in de hoofdstad Colima (ongeveer 1000 km van Mexico-stad) van de staat Colima in Mexico, op ongeveer 30 km van 2 vulkanen waarvan één superactieve. Altijd spektakel.

Peter is nu professor aan de 'Universitad de Colima', verbonden aan de faculteiten 'medicina, ciencias ambientales, ciencias politicas y sociales-relaciones internationales, linguas extrajeras' en aan het universitair conservatorium-iuba-instituto universitario de bellas artes. Hij doceert Engels en Duits.

Naast zijn universitair werk is hij ook werkzaam in het secundair onderwijs in een project 'secundaria estatal no 12 talentos' dat in 2009 werd opgestart door de toenmalige goeverneur en het s.e.p. (ministerie van onderwijs). Op het einde van elk schooljaar gaan de pedagogen en psychologen op zoek naar de honderd beste leerlingen die hun zesde leerjaar beëindigen in de staat Colima. Na een hele resem filters en selectieproeven, zowel voor leerlingen als voor ouders, worden deze honderd leerlingen toegelaten in het internaat. Zij krijgen een uitgebreider leerprogramma te verteren dan normaal voorgeschreven door de staat en worden zo ook geconfronteerd met een grotere uitdaging. In dit project is Peter leraar Duits.

"Veel van wat ik leerde in onze goeie ouwe normaalschool pas ik nog dagdagelijks toe, zoals de Gust (Gust Van Acker) en meneer De Baere (E.H. Johan De Baere) altijd zeiden: Niet het vele is goed, maar het goede is veel." getuigt Peter.

ARI Docs Viewer: 'https://www.andreasboel.be/normal/documenten/lippeveld.pptx' file doesn't exist. Check that the correct path to the file is specified. The path is a case sensitive.

{gotop}