Arthur Vermeir

vermeirCamargue
Arthur Vermeir werd in 1953 geboren in Sint-Gillis-Dendermonde. Hij volgde de laatste jaren van de humaniora wetenschappelijke B aan de Bisschoppelijke Normaalschool (1969-1972). Het schooljaar 1972-73 was het eerste jaar in zijn onderwijzersopleiding. Maar uiteindelijk is hij niet in het onderwijs terecht gekomen. In de Normaalschool werd geoordeeld dat hij niet geschikt was voor het onderwijs. Hij was misschien te goed bevriend met leraar Hugo Van Droogenbroeck, een leraar die destijds een van de voortrekkers was van AMADA (later PVDA). Zo was hij wellicht een paar maal te veel aanwezig geweest op evenementen die door de leraar werden georganiseerd in 'Stad Nantes'.

vermeirarthurEn al heeft Arthur uiteindelijk geen goede ervaring met de Normaalschool, hij bewaart toch mooie herinneringen aan die vier jaar internaat. Hij herrinert zich de eindeloze gesprekken 's avonds op de kamer van E.H. Hugo De Lil en de samenwerking met zijn favoriete leerkracht E.H. Emiel Van Hecke met wie hij elke woensdagnamiddag en elk verlof op bouwkamp ging. Zo bouwden ze, met een paar internen, tijdens het schooljaar 1969-70 een compleet heem voor de Gidsen, van de funderingen tot het dak, in de omgeving van de Amelinckxblokken in Sint-Niklaas, naast een voetbalterrein op het einde van de oprit van de gebouwen van de glasfabriek Miraxvit. Ze reden er iedere woensdagnamiddag heen met de Volkswagen kever van E.H. Van Hecke. Tijdens het verlof hielpen ook nog twee vrienden van hem uit Sint-Gillis-Dendermonde (Paul De Block en Luc Van den Bossche). De opening van het heem op een zaterdagavond was steengoed: een dansfuif met natuurlijk veel meisjes van de scouts. Het werd laat, bij zoverre dat er geen bussen meer waren. Arthur en zijn twee vrienden zijn dan maar te voet naar Dendermonde gestapt, waar ze in de ochtend rond 8 uur thuis zijn geland.

Na zijn normaalschoolperiode was hij werkzaam als bediende op de hoofdzetel verzekeringen Le Foyer te Brussel, bediende bij Snauwaert houtimport in Schaarbeek, aankoper bij Philips Dendermonde, materials manager bij Resocubkeukens in Erembodegem, zaakvoerder bij een keukenproducent in Oostende en mede-eigenaar softwarewinkel in Grembergen

TelstarTijdens de laatste jaren van zijn normaalschoolperiode had Arthur, samen met Eggy Smet uit Kemzeke, ook student in de wetenschappelijke B, een discobar: Disco Telstar, met intronummer 'Telstar' van de Tornados. Ze draaiden veel in de omgeving van Sint-Niklaas (o.a. in Stad Nantes), Kemzeke en Derdermonde.

Arthur was ook groeps- en gewestleider in de Chiro in Sint-Gillis-Dendermonde.

Sinds 1998 woont Arthur in Roemenië waar hij in 1999 ook is gehuwd. De laatste 12 jaar van zijn loopbaan was hij manager van een Italiaans productiebedrijf (cable-assemblies) in Roemenië dat hij in 2006 oprichtte. Toen hij in 2018 met pensioen ging werkten er in het bedrijf 150 werknemers.