Gert De Beleyr

Gert De Beleyr werd geboren in 1968.
gertdebeleyr01Meester Rombaut, vijfde leerjaar, maakte een foto van een voordracht over België...
Hij doorliep de lagere school in de Sint-Franciscus Lagere Oefenschool (1974-1980) en deed daarna zijn humaniorastudies (Wetenschappelijke b) in de Bisschoppelijke Normaalschool (1980-1986).

Via de criminologie en de politieacademie kwam hij bij het politiekorps van Sint-Niklaas terecht. Eind 1999 kon hij starten als consulair assistent op het Consulaat van België te Palma de Mallorca. Wat later nam hij deel aan het grote examen van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken en werd hij achtereenvolgens tewerkgesteld als consl in Barcelona, Madrid en Tunis.

Momenteel verzorgt hij de opleiding van de lichtingen 'diplomaten' die ons land her en der in de wereld zullen vertegenwoordigen in de nabije toekomst. Als laureaten van het vergelijkende examen voor de buitenlandse carrière bij SELOR krijgen zij één volledig jaar vorming op het hoofdbestuur en worden vervolgens voor nog een jaar praktijkstage naar een ambassade of consulaat gestuurd.

Zo is Gert De Beleyr, als adjunct-stagemeester voor buitenlandse carrière, uiteindelijk toch nog op één of andere manier in het onderwijs terecht gekomen.