Lieven De Bondt: acteur

lieven de bondt
Lieven De Bondt werd geboren te Aalst op 16 oktober 1965. Hij behaalde het diploma van regent sectie Nederlands aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1988. Na één schooljaar als opvoeder werd hij in 1990 leraar aan het Vrij Technisch Instituut te Deinze, nu dus bijna 32 jaar. Al even zoveel jaren is hij actief als acteur in het (semi-)professionele lokale circuit bij Toneelatelier Aalst, dat met zijn producties o.a. zesvoudig laureaat is van het prestigieuze landjuweelfestival, en de Koninklijke Aloude Rederijkerskamer De Catharinisten. Memorabele rollen die Lieven speelde waren de hoofdrollen in 'De Huisbewaarder' van Harold Pinter (2005-06), Amadeus van Peter Shaffer (2018-19) of Richard III van Shakespeare/Claus (2016-17). In april 2022 is Lieven te zien in Dimmen, een bewerking van De getemde feeks van William Shakespeare.

Sinds 17 juli 2021 heeft Lieven met zijn partner Greet De Meyts, partL de bondt met wie hij de passie voor toneel al vele jaren deelt, zijn eigen theater: 'StudioMatinee'. Zij brengen hun producties voor verenigingen en particulieren ter plaatse. Ze stellen geen hoge technische vereisten, een zaaltje met warm licht volstaat, een klein podium is een meerwaarde maar geen must. Dat kan zelfs in de gezellige intieme sfeer van een huiskamer. Ook hier is een 'balzaal' niet nodig. Ze zijn tevreden met een speelruimte van 4 op 4!

Ondanks hun recente oprichting én de Coronacrisis mochten zij vorig jaar al optreden in o.a. Aalst en Knokke-Heist, dit jaar staan al voorstellingen gepland in o.m. Haaltert en Zottegem.

Hun eigen geschreven theaterproducties zijn nu: 

erwaseens2
- 'Er was eens iets anders': een luchtige voorstelling waarin alle rollen in sprookjes worden omgedraaid.

bijbela- 'De bijbel in zestig minuten': een wervelende voorstelling waarin alle gekende (en minder gekende) bijbelverhalen de revue passeren.

- 'Sterkte': een indringende voorstelling over rouw en rouwverwerking. sterkte

Contact neem je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lieven heeft nog andere pijlen op zijn boog. Hij is ook geïnteresseerd in (plaatselijke) geschiedenis en mensen achter historische gebeurtenissen. En zo werd op 2 december 2022 zijn boek 'Zij baanden de weg - Verdienstelijke inwoners van Groot Aalst die een straatnaam kregen' voorgesteld. In dit boek, een uniek concept, vertelt Lieven hoe maar liefst 112 straten in Groot Aalst getuigen van een boeiend en kleurrijk verleden. 

dewegHet boek bestellen kan via uitgeverij Flying Pencil. Prijs: € 22