Bert De Doncker: kunstschilder

bertdedoncker
Bert De Doncker werd geboren te Ninove op 28 juli 1963. Hij volgde de humaniora aan de Bisschoppelijke Normaalschool (1977-1982) gevolgd door de onderwijzersopleiding. Hij studeerde af in 1984 en ging aan het werk als leerkracht BLO in 'Levensvreugde' te Aalst. Twee jaar later stapte hij over naar BuBaO Sint-Franciscus in Roosdaal.  

Na bijna 20 jaar in het buitengewoon onderwijs, werd hij in 2003 leraar plastische opvoeding en techniek in het secundair onderwijs aan de Don Boscoschool in Groot-Bijgaarden en dat is hij nog steeds. Ondertussen groeide zijn creativiteit en vaardigheid. Zijn schilderstijl evolueerde van figuratief naar abstract.

Hij volgde van 2004 tot 2015 teken- en schilderkunst aan de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten in Ninove onder leiding van Juan-Maria Bollé & Ivan De Smaele en nameindejaarsexpo2015 deel aan enkele lokale tentoonstellingen  waaronder 'Beestig' in 2015 en 'Wankel evenwicht'. 

Vanaf 2016 volgde hij schilderkunst aan de academie Beeldende Kunsten in Anderlecht onder leiding van Eric Léon waar hij afstudeerde in 2019 met een tentoonstelling.eindejaarsexpo2019

Hij stelt regelmatig tentoon in de regio: 'Kabinet der verwondering' 2017 Kunstkijkers Roosdaal – 'Boekenbeurs en Expo' 2018 Davidsfonds Meerbeke.

Bert maakt deel uit van het kunstenaarscollectief MAZAT, een privé initiatief van bevriend kunstenaar Claude Vanderkelen die wekelijks in Mazenzele zijn atelier openstelt voor een groepje postmodernistische schilders uit de school van Eric Léon.

Bekijk een reeks kunstwerken bij het menu-item 'Kunstgalerij' --> 'Kunsttentoonstelling 15': klik hier.

Je ziet en leest nog meer over Bert De Doncker op zijn website: https://dedoncker.wixsite.com/bertdedoncker/bio