Bart Frigne: internationaal volleybalscheidsrechter

b frigne
Bart Frigne werd geboren te Sint-Amandsberg op 24 september 1963. Zijn middelbare studies deed hij aan het Hoger Instituut Sint-Antonius (HTISA) in de Holstraat te Gent. In 1983 werd hij aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas gediplomeerd als regent wiskunde. Hij werd leraar wiskunde in het Sint-Barbaracollege te Gent.

Van jongsaf speelde hij volleybal. Maar omdat hij te klein was om als volleyballer een topper te worden, besloot hij op zestienjarige leeftijd volleybalscheidsrechter te worden. Hij floot eerst jeugdwedstrijden, maar promoveerde vrij snel. In 1994 werd hij A-ref en mocht hij in België in de hoogste reeks fluiten. In 1999 werd hij internationaal scheidsrechter. Als vrijgezel en dank zij veel begrip van zijn directie en zijn collega's in het Sint-Barbaracollege kon hij vaak naar het buitenland om Europese wedstrijden te leiden.

bart frigneSinds 2011 deed Bart Frigne ook de wekelijkse aanduidingen van de refs voor de nationale en devisiereeksen in Oost-Vlaanderen. Bij die aanduidigen moest hij rekening houden met o.a. de graad van de ref, verplaatsingsafstanden en vrouwen- en mannenteams. Om dit alles klaar te krijgen was hij wekelijks toch wel zeven uur onbezoldigd bezig.

Hij is ook lesgever bij scheidsrechterscursussen.

In november 2016 stopte hij definitief als scheidsrechter op nationaal en internationaal niveau.