Antoine Christiaens: kunstschilder - dichter

christiaens.antoine2
Antoine Christiaens werd geboren op 16 augustus 1946 te Zele. Hij behaalde het diploma van onderwijzer aan de Bisschoppelijke Normaalschool in 1965. Hij was leerkracht in de Basisschool Kouter-basis in Zele. Als onderwijzer was hij zeer creatief. Hij illustreerde leeslesjes, schreef gedichtjes en musicals die tijdens de schoolfeesten werden opgevoerd. Alle leerlingen speelden mee.

Naast zijn schoolwerk was hij een amateur-schilder, en dat schilderen werd nog interser beoefend na zijn pensionering in 2001. Hij bleef zelf als hobby nog teken- en schilderles geven in het zesde leerjaar van zijn school. In de Koninklijke Kunstkring Were Di (ateliers voor allerlei kunstvormen) in Zele volgde hij zelf als leerling elke maandag schilderlessen. En 's zaterdags begeleidde hij er meerdere jaren de jeugd.

Aanvankelijk schilderde hij vooral landschappen en portrettekeningen maakte hij ook vaak. Zijn kunst evolueerde en zijn werken werden moderner.

Meer dan twee jaar vocht hij tegen steeds weerkerende glyoblastomen (hersentumors) die hem fataal werden, mede door een coronabesmetting, op 25 oktober 2020 in AZ Sint-Blasius in Dendermonde.

Bekijk hier enkele werken van Antoine.