Peter De Backer: muzikant bij Kaballeros

peterdebacker05
Peter De Backer is de zoon van 'meester' Marcel De Backer, onderwijzer aan de Lagere Oefenschool van de Bisschoppelijke Normaalschool van 1960 tot 1993. Peter werd geboren te Sint-Niklaas op 15 mei 1966. Hij was leerling van de Lagere Oefenschool (1972 - 1978). Hij deed daarna zijn lager middelbare studies in de Normaalschool (1978 - 1981) en voleindigde zijn humaniora in de Broederschool te Sint-Niklaas. Hij zette zijn studies verder aan de Katholieke Industriële Hogeschool van Oost-Vlaanderen te Gent (KIHO) en werd in 1988 gediplomeerd als master industrieel ingenieur chemie. Hij was werkzaam als labatory chemist, sales engineer, sales manager en sales director. Hij herschoolde zich met een SLO lerarenopleiding (Specifieke LerarenOpleiding) en werd het schooljaar 2011-2012 leraar aan het Technisch Instituut Sint-Isidorus in Sint-Niklaas en vanaf het schooljaar 2012-2013 tot op heden leraar wiskunde aan de Provinciale Technische School Campus Boom.

Van jongsaf bleek dat Peter over muzikale talenten beschikte. Hij ging naar de Stedelijke Muziekacademie van Sint-Niklaas en op achtjarige leeftijd leerde hij klarinet spelen. Later speelde hij klarinet in de Koninklijke Harmonie Excelsior in Sint-Niklaas.

peterdebacker01
Sinds zijn achttiende speelde Peter in diverse bands waarin hij naast sax hoofdzakelijk de zang voor zijn rekening nam. En in januari 2018 werd hij lid van de coverband Kaballeros, een band uit Klein-Brabant. De band brengt Cumbia, Latin en Ska in uitsluitend Spaanstalige nummers. Peter speelt alt en tenor sax en doet ook backing vocals.

peterdebacker04Kaballeros is een coverband die echte zomerse covers brengt. Ze wisselen leuke up tempo salsa-achtige nummers af met gekende zomerse klassiekers zoals Fiesta van The Pogues, Mala vida van Manu Chao, Vir mi vida van Marc Anthony, Bella Ciao,... 

Kaballeros maakt het je heel moeilijk om te blijven stilstaan! Een beauty & the beast formule on vocals werkt altijd, zeker met een knallende gitaar, een paar nerveuze blazers, een pompende bas en tight ass slagwerk en percussie.

Je vindt de band hoofdzakelijk terug op wereldmuziekfestivals, maar ook op dorps- en buurtfeesten.

Door de coronacrisis werden optredens geannuleerd zoals een optreden op de jaarmarkt in Wilrijk op 10 augustus 2020 (een nieuw optreden is er al gepland op 9 augustus 2021) en op 22 augustus 2020 tijdens 'De Zomer van Puurs-Sint-Amands in Park Fort Liezele. Kaballeros nam wel deel aan de Online Gentse Feesten van 2020, waar de set werd opgenomen op 21 juli 2020 en op 26 juli werd vertoond in 17 Gentse cafés.

peterdebacker06
Een optreden boeken kan via het boekingskantoor 'vzw KAVA' (Kulturele Ambiance Via Artiesten)  (https://www.vzwkava.be/home/kaballeros.php)

 

 

 

 

 

 

Geniet hier van Kaballeros