E.H. Johan Van Daele

Geboren te Sint-Niklaas op 8 mei 1964

Behaalde het diploma van onderwijzer in de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas in 1985.

Werd in Gent priester gewijd op 1 juli 1989 en was dan parochievicaris in Beveren.

Op 19.12.1997 werd hij tot pastoor benoemd van de parochie Sint-Martinus in Denderbelle en op 25.11.2004 ook van de parochie Sint-Salvator in Wieze.

Medio 2011 werd hij benoemd tot pastoor van de parochies Waasmunster Centrum, Sombeke en Ruiter.


 

 

Artikel Het Nieuwsblad 20 september 2011

Auteur: Jan Van de Velde       

Pastoor Johan Van Daele blij met warm onthaal

.WAASMUNSTER - Johan Van Daele (47) is in Waasmunster feestelijk ingehaald als nieuw lid van de pastorale ploeg van het dekanaat Hamme.

In de heidegemeente krijgt hij de parochies Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Petrus en Paulus in Waasmunster, Sint-Jan-Baptist in Ruiter en Sint-Rochus in Sombeke onder zijn hoede.

Johan Van Daele, onderwijzer en houder van het Diploma Hogere Opvoedkundige Studiën, werd geboren in Sint-Niklaas op 8 mei 1964 en tot priester gewijd in Gent op 1 juli 1989.

Hij was voorheen parochievicaris in Beveren en werd tot pastoor benoemd in Denderbelle in 1997 en daarnaast ook in Wieze in 2004.

In Waasmunster volgt hij pastoor Jean-Pierre Claeys Bouuaert op, nadat die werd aangesteld tot pastoor van de parochie Sint-Catharina in Wondelgem.

De nieuwe Waasmunsterse pastoor werd door het gemeentebestuur officieel ontvangen, waarna hij op muziek van de harmonie in stoet naar de centrumkerk werd geleid voor zijn inauguratiemis.

Burgemeester Rik Daelman had een leuk weetje in petto: 'Al in 1586 heette de pastoor van de Onze-Lieve-Vrouwparochie Johan Van Daele.'

De nieuwe parochieherder maakte aan het gemeentehuis, na de eucharistieviering en tijdens de receptie in kasteel Blauwendael uitgebreid en vooral hartelijk kennis met zijn parochianen. 'Ik ben blij om dit warm onthaal', stelde E.H. Van Daele. “De vreugde is af te lezen op de gezichten van de mensen, voor wie ik een zending heb ontvangen en voor wie ik zorg wil dragen.”

 

 

 

 

Afdrukken E-mail