Erik Rombaut

erik.rombaut
Erik Rombaut
is geboren in Sint-Niklaas op 15 mei 1955.

Hij studeerde in 1973 af in de Kasteelstraat, Humaniora Wetenschappelijke B. Hij behaalde een masterdiploma in de biologie (Plantkunde) aan de UGent in 1977.

Tot 1984 werkte hij als (deeltijds) wetenschappelijk medewerker aan de UGent.

Van 1982 tot aan de fusie van de ‘kasteelstraat’ met de Normaalschool van de Onze Lieve Vrouw Presentatie in 1987, gaf hij biologie aan de regenten Wetenschappen-Aardrijkskunde. Regelmatig werd deze deeltijdse opdracht aangevuld met lesuren biologie, fysica, chemie en wetenschappelijke literatuur in de humaniora’s van de Kasteelstraat, het College en de Onze Lieve Vrouw Presentatie. Hij gaf ook vele jaren biochemie en parasitologie aan de ‘verpleegkunde opleiding’ en milieukunde aan de opleiding ‘facilitaire dienstverlening’ in de Hospitaalstraat te Sint-Niklaas.

Van 1995 tot 2011 komt hij opnieuw biologie geven in de lerarenopleiding (intussen gefusioneerd tot de KaHo Sint-Lieven), in de Kasteelstraat, Plezantstraat en later de Hospitaalstraat.

Deze halftijdse opdracht werd al die jaren aangevuld met een 50% onderwijsopdracht milieukunde en ecologie in de opleidingen Architectuur en Stedenbouw van het Hoger Instituut Sint-Lucas, thans departement Architectuur van de KULeuven. Vandaag (2014) geeft hij halftijds les aan dit KUL departement Architetcuur in Gent-Brussel (onder meer het vak ‘environmental sustainability’ aan de Erasmus studenten) en begeleidt hij nog steeds de vele (buitenlandse) excursies biologie van de lerarenopleiding biologie en aardrijkskunde in Sint-Niklaas.

 

 

{gotop}