Bart De Schutter

bartdeschutter02
Bartolomeus De Schutter werd geboren te Sint-Amands (Bornem) op 24.11.1968. Hij deed zijn middelbare studies aan de Hemaco-school te Dendermonde.

Hij behaalde daarna het diploma regent Wiskunde-Fysica-Economische wetenschappen in 1989 aan de Bisschoppelijke Normaalschool te Sint-Niklaas.

Na een jaar legerdienst werd hij in 1990 leraar in de Humaniora van de Bisschoppelijke Normaalschool in opvolging van Leo Geerinck. Door reaffectatie had hij het daaropvolgende schooljaar, 1991-92, maar 4 lesuren over. Hij ging dat jaar dan in het bankwezen bij Kredietbank te Brussel. Op 1 september 1992 kwam hij voltijds terug naar de Normaalschool als leraar wiskunde, initiatie in het wetenschappelijk werk en over SEI. Na de fusie op 1 september 1992 van de 1e graad van het Sint-Franciscuscollege en een jaar later van de 2e en de 3e graad met het Sint-Jozef Klein Seminarie (College) werd Bart De Schutter leraar in het College te Sint-Niklaas. 

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 was hij de lijsttrekker van de partij L.O.S. (Lippelo-Oppuurs-Sint-Amands). En sinds oktober 2012 is hij nu de eerste schepen van de gemeente Sint-Amands, bevoegd voor jeugd, ruimtelijke ordening, mobiliteit, gezin en bibliotheek.