Greta (Greet) Colaert

g colaertGreet Colaert werd geboren te Diksmuide op 30.09.1949.

Ze behaalde de licentie Germaanse Filologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze gaf les in Tshilenge (Congo) en O.L.V. Presentatie te Sint-Niklaas en na de fusie op 01.09.1987 werd ze lerares Nederlands aan de Bisschoppelijke Normaalschool - O.L.Vrouw Presentatie te Sint-Niklaas. 

Zij publiceerde essayistisch werk in het tijdschrift 'Streven' en gedichten in 'Dietsche Warande & Belfort' en in 'Handen'.

ggafscheid03Guido Goedemé en Greet Colaert bij hun afscheidsreceptie in 1991.

In 1991 nam ze, samen met Guido Goedemé,  afscheid van de school.

Zij overleed te Moerbeke-Waas op 19.09.1994.bidprentg colaert

In 1999 verscheen haar dichtbundel 'Alles vereeuwigt'. 

alles vereeuwigtx
'Alles vereeuwigt bevat een dertigtal gedichten uit het werk van Greet Colaert. De gedichten werden geselecteerd door Joris Gerits, Hugo Roeflaers en dichteres Hanna Kirsten. Greet Colaert stierf op 19 september 1994, maar deze bundel is allerminst het relaas van een langzame dood. De gedichten zijn veeleer de eerlijke poëtische weerspiegeling van een milde, intense en tegelijk genadeloos-kritische zoektocht: nog één keer wijd en wit, en daarna voor altijd.

'Alles vereeuwigt' ademt dan ook het gewone leven en de verwondering erover in een stijl die te helder en te sterk is om sentimenteel te worden. De dichteres zoekt naar echtheid en diepgang en dit komt tot uiting in de indrukwekkende eenvoud van deze bundel.