Nieuw boek van Carlos Martens: Johann Friedrich Herbart

herbart2022
In deze maand oktober 2022 verscheen bij uitgeverij Eburon het boek 'Johann Friedich Herbart, grondlegger van de pedagogiek - Levensverhaal en pedagogische erfenis' van doctor Carlos Martens, oud-leraar aan de Lagere Bisschoppelijke Normaalschool - Onze-Lieve-Vrouw Presentatie Sint-Niklaas van 1987 tot 1994. In 1981 promoveerde Carlos Martens tot doctor in de Pedagogische Wetenschappen met het historisch-pedagogisch proefschrift “Herbart en het herbartianisme in het Belgische lager onderwijs, 1870-1920”.

Johann Friedrich Herbart (1776-1841) was een Duits filosoof en psycholoog. Hij wordt beschouwd als de grondlegger van de pedagogiek als academische discipline. In deze biografie wordt niet alleen het leven van Herbart in detail beschreven, maar ook de historische context waarbinnen hij zijn ideeën over de opvoeding van kinderen ontwikkelde.

Dit lijvig boek (486 pagina's) is te koop (€ 39,50) bij uitgeverij 'Eburon'. Meer info: https://eburon.nl/product/johann-friedrich-herbart-grondlegger-van-de-pedagogiek/

Lees meer over Carlos Martens: klik hier.