Overlijden Thérèse De Croock

t decroock
Op 16 september 2022 overleed oud-lerares Thérèse De Croock. Ze werd geboren te Oudegem op 16 december 1954. Ze studeerde aan de KULeuven en werd licentiaat Lichamelijke Opvoeding. Ze begon in 1977 als lerares L.O. aan de normaalschool van Onze-Lieve-Vrouw Presentatie te Sint-Niklaas. Toen de afdeling Menswetenschappen naar de Humaniora verhuisde, gaf ze daar verder LO. Ook in de Verpleegsterschool gaf ze les. Van 1987 tot 1994 was ze lerares aan de Bisschoppelijke Normaalschool Onze-Lieve-Vrouw Presentatie. Ze werd adjunct-directeur van Onze-Lieve-Vrouw Presentatie bij directeur Freddy Cloet en bij Cindy Lammens. In 2013 ging ze met pensioen. Ze heeft pionierswerk verricht in de Humaniora met de op- en uitbouw van de leerlingenbegeleiding.

Thérèse De Croock was een fervente stapper en bergbeklimmer. Op haar eentje trok ze naar Nepal, de Alpen, Corsica... Met haar (ex) collega's trok ze in 2019 nog naar Iran.

De uitvaartplechtigheid heeft plaats in de aula 'De Vlinder', Acacialaan 10 te Dendermonde op vrijdag 23 september 2022 om 12 uur.

rouwbriefdecroock