• Home
  • Overlijden Mark Dragon

Overlijden oud-onderwijzer Mark Dragon

Op 5 september 2015 overleed te Stekene in huiselijke kring oud-onderwijzer Mark Dragon. Hij werd geboren te Sint-Niklaas op 02.11.1952. Vanaf het schooljaar 1958-59 liep hij school in de lagere oefenschool van de Bisschoppelijke Normaalschool en volgde daarna de Humaniora, economische afdeling, en behaalde zijn diploma in 1971. Hierop volgde een tweejarige opleiding tot onderwijzer en werd hij gediplomeerd in 1973.

Na enkele tijdelijke opdrachten werd hij onderwijzer in Stekene tot 2012 toen hij met pensioen ging.

Volgens de wens van Mark heeft de asverstrooiing plaats gehad in beperkte familiekring op de begraafplaats te Stekene-Centrum.

In memoriam

Van een goede vriend en collega Peter Lippeveld (prof aan de universiteit van Colima, Mexico)

Hallo, beste Mark... verdikke jongen... je hebt mij hier gisteren wel laten schrikken in het verre Mexico, je weet wel, dat land aan de overzijde van de Atlantische Oceaan waar ik woon en werk. Gisteren, maandag 21 september, ging ik zoals gewoonlijk naar de faculteit politieke wetenschappen. Een maandag zoals vele andere... dacht ik... no way... Voor de les begon ging ik nog vlug even wat papierwerk ophalen in mijn eigen werkruimte... ofte cubicula zoals dat hier heet... en ik dacht zo bij mezelf... even de computer opstarten om vlug mijn maandagse emails te lezen... en natuurlijk de verrassing... Mark. Via 'Norma-klasgenoten' vernam ik dat je zowaar je laatste trein hebt genomen... Ik kon mijn ogen niet geloven en om er zeker van te zijn dat ik het bij het rechte eind had, heb ik je overlijdensbericht zeker vijfmaal gelezen... Jongen, ik ben hier een tijdje blijven zitten in mijn kantoortje... om die film uit de oude doos die zowaar op mijn netvlies geprojecteerd werd, eens rustig te bekijken... Markus Dragon, waar is de tijd gebleven, oude vriend en collega van de vroegere jongensschool te Stekene,... de vele momenten dat we ook op maandagmorgen de leraarskamer binnenstapten om de week te beginnen, liefst met een grap of een grol,... of met een kwinkslag, om aan de slag te gaan met een lach... Waar zijn de flessen rode, Franse wijn gebleven die we menigmaal bij jou thuis hebben gedegusteerd?... Je verhalen over je reizen naar Frankrijk, een land waar je ook een beetje aan verknocht was... jouw wereld van cultuur en kunst,...de leuke gesprekken en het goede gezelschap... Gelukkig heb ik nog deze goede herinneringen aan jou, beste collega,... goede vriend... Hopelijk tref je daarboven ook onze andere goede collega die veel te vroeg zijn laatste trein moest nemen, Dirk De Gendt,... Ikzelf had je graag, na al die jaren hier in Mexico, nog eens bezocht in Stekene, om gewoon nog eens gezellig bij te praten na al die jaren, natuurlijk met een goede fles wijn... maar het zal voor een ander moment en een andere plaats zijn.
 
Beste Mark,... tot hier dit berichtje... Ja, jongen, ik moet er seffens vandoor want mijn medicijnstudenten worden ongeduldig, maar onze fles houden we tegoed... zeker weten...
Beste vriend... hou je goed en als je kan... hou maar een oogje in 't zeil want er gebeuren de laatste tijd rare dingen in de Mexique...Tot ziens, beste vriend... Adios amigo.
 
 
 
{gotop}