Boek: 'Henri Langie: van oorlogsvrijwilliger tot ere-majoor'

cover HenriLangie 2
Op 8 december 2023 verscheen bij uitgeverij 'Brave New Books' het boek 'Henri Langie - Van oorlogsvrijwilliger tot ere-majoor', geschreven door kleinzoon Tom Langie.

Dit boek vertelt het levensverhaal van Henri Langie, die in 1913 het diploma van onderwijzer behaalde aan de Bisschoppelijke Normaalschool.

Henri was een gewone jongen uit Ronse die buitengewone prestaties heeft geleverd gedurende zijn militaire carrière. Vrijwillig toegetreden tot de strijdkrachten van het Belgisch leger tijdens de Eerste Wereldoorlog als brancardier, schopte hij het tot Ere-majoor vlak na de Tweede Wereldoorlog toen hij met pensioen ging. 

langieOp basis van zijn zorgvuldig bewaarde dagboeken, de legerarchieven en persoonlijke foto's wordt het levensverhaal van Henri gereconstrueerd en wordt zo een heldere blik op het verleden geworpen en hoopt men ook lessen, moed en inspiratie voor de toekomst mee te geven.

Het boek kost € 19,95 en is te verkrijgen via volgende link: https://www.bravenewbooks.nl/site/?r=userwebsite/bookdetails&id=350649